Buitenlokaties

 

Het Lutterzand herbergt enkele unieke lokaties. Op zoek naar een bijzondere vergaderlokatie, romantische huwelijksvoltrekking of bijzonder Running Diner? Wij hebben de mogelijkheden!

Jan Wesselinkhoes
Aan de oever van de Puntbeek ligt dit prachtige “Los Hoes”. Dit type boerderij kwam van oudsher veel voor in Twente. Mens en dier leefden in het Los Hoes in één ruimte. Een grote vuurplaats diende niet alleen voor verwarming, maar ook om de maaltijd op te bereiden. In het Jan Wesselinkhoes is het vee verdwenen, maar de vuurplaats is nog steeds in takt. Een zeer bijzondere en authentieke lokatie voor groepen tot maximaal 30 personen.

jwhoes

Erve Beverborg
Dit Los Hoes is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd. Gebleven is de authentieke sfeer met wijd openslaande Niendeuren, houtkachel en uitzicht over de akkers en weilanden, maar Erve Beverborg is voorzien van een moderne pantry, centrale verwarming en gescheiden toiletten. Erve Beverborg ligt vlak aan de Dinkel, waar vroeger Bevers hun nest (borg) bouwden. Het is geschikt voor groepen van 15 tot 50 personen.

beverborg

Twente